We converted a former grocery store into a mixed-use commercial building with retail, food service, a 2,500 SF restaurant, and a south-facing common courtyard. The wide entry passage was designed to accommodate small juice and magazine retail kiosks. There are 14 office/professional spaces with common conference facilities on the second floor. Emphasis was placed on both pedestrian and car-approach, and there are secure spaces for 33 bicycles as well. Life safety and accessibility upgrades included: new exit stairs, wheelchair lift, fire protection systems, and a full seismic upgrade.

Location: SE Portland, Oregon

Size: 33,150 SF

Project Team: Richard Brown AIA, Tiffonie Carroll AIA,

                     Geoffrey Harker, and Hope Telford

Landscape Architect: Lango Hansen

Contractor: JDL Development

Photographer: Josh Partee Photography

 

 

© 2020 Telford+Brown Studio Architecture   |    239 NW 13th Ave., Room 305, Portland, OR 97209   |   503.223.4957